De mest minnesvärda Oscarsklänningarna genom tiderna

Oscars galan, galornas gala och paradiset för oss som älskar klänningar. Var år bevittnar vi hur mängder av fantastiska kreationer valsar förbi på röda mattan. Variationerna är oändliga och alla designers hoppas på att ha en av de mest omtalade klänningarna. Det går inte att förneka att vissa klänningar sticker ut mer än andra, därför har jag valt att lista de fem mest minnesvärda Oscars klänningar genom tiderna.

Halle Berry

År 2002 bar Halle Berry en helt unik klänning från Elie Saab. Med den broderade nätöverdelen med en vid kjol var den väldigt vågad för sin tid. Det blev massa skriverier kring denna revolutionerande klänning. Det här var dessutom året då hon blev den första afroamerikanska kvinna som vann en Oscar, ett känslosamt tacktal skapade ytterligare rubriker kring stjärnan.

Lupita Nyong´o

Inte nog med att denna kvinna kammade hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen 12 years a slave. Hon var dessutom en av de mest iögonfallande på hela Oscars galan samma år. Den pastellblåa drömmen från Prada som Lupita Nyong´o var klädd i år 2014 är svår att glömma. Klänningen är som hämtad direkt från askungen, minst lika sagolik!

Kate Hudson

Versace, jag får gåshud bara jag tänker på det. Året var 2014, klänningen var i stil med klassisk Hollywood glamour kombinerat med en modern twist. Den vita pärlbroderade klänningen fick oss alla att tappa andan. De silvriga reflektionerna i denna silkesklänning späder på ytterligare känsla av retro glamour. Denna klännings siluett kommer aldrig gå ur stil.

Anne Hathaway 

Den här kvinnan borde nästan få två platser på den här listan. Den röda Marchesa klänningen hon bar år 2008 snubblar dock på mållinjen för klänningen hon bar året efter. År 2009 var hon klädd i en glittrig, ärmlös och perfekt åtsittande klänning från Armani Prive. Den glittriga klänningen andas Hollywood glamour. Helt magnifik!

Nicole Kidman

År 2007 fick vi se sann elegans. Nicole Kidman med hennes utmärkande ljusa hy iklädd en kroppsnära röd klänning från Balenciaga. Klänningen var unik med sin rosett i nacken och dess tillhörande efterföljande släp. Nicole Kidman gör klänningen rättvisa och bär upp den med en oerhörd klass. År 2012 blev klänningen en snackis igen då Emma Stone dök upp i en halterneck klänning med en stor rosett på vänster axel, modekritikerna hävdade att klänningarna var nästan identiska. Men med tanke på hur fin klänningen var så förstår jag varför någon skulle vilja anamma samma stil.