Klänningar för dig som ska gå på bröllop i vår

Våren är på ingång och det är dags att börja se över vårens trender. Med våren kan även en och annan bröllopsinbjudan trilla in. Även om det inte är vi som gifter oss denna gång så ska vi inte missa tillfället att känna oss lite extra fina. Så hur ska man egentligen klä sig på ett bröllop våren 2017? Jag sammanställer här lite av mina tips, men glöm inte att alltid utgå ifrån dresscoden om någon sådan finns angiven.

Färg och mönster

Klänningar för dig som ska gå på bröllop i vårEn av de största modefärgerna år 2017 är vitt, men dagen till ära låter vi bruden bära denna färg. Som tur är så har vi färgen gult som verkar slå igenom riktigt stort i år, det är en glad färg som får dig att sticka ut lite extra. En gul cocktailklänning kan helt enkelt inte gå fel. Leopard ser vi också mycket denna vår, jag personligen tycker att det känns lite ”för mycket” för att bröllop men det är ju givetvis en smaksak. Jag hade snarare satsat på den andra stora trenden i vår nämligen blommigt! En blommig klänning på ett vår-bröllop, så himla fint!

Material och detaljer

Silke har vi redan nu sett tåga in på modemarknaden. Små nätta klänningar har burits över t-shirts och polotröjor, men till våren kan vi ju skippa plaggen vi tidigare bar under och låta vårsolen kyssa vår bara hud. Vi ser även mycket spets, romantiska spetsklänningar passar utmärkt på bröllop. Volanger är tillbaka igen, volanger ger det lilla extra till din klänning dessutom har volanger förmågan att trolla fram former och illusioner. Ytterligare en stor trend är ”cutouts” där hål i plaggen är en del av designen, detta är dock en trend som jag inte riktigt anser passa sig på bröllop. Jag hade hellre satsat på något lite mer stilrent.