Tips till studentbalen

Studentbalen, ”the prom” är dagen då du får visa upp ditt mest eleganta och fira att du avslutat gymnasiet. Efter år av slit och tidiga morgnar är det över och nu är det dags att njuta. För att undvika stressen gäller det att vara ute i god tid. Det är mycket som ska falla på plats, vilken typ av klänning? Vilken färg? Vilka smycken? Och Vilken frisyr? Klänningar är ju mitt område av expertis därför tänkte jag ge er lite tips kring detta men kom ihåg att det viktigaste är att du känner dig fin!

Klänning efter kroppstyp:

Tips till studentbalenOm du har en något äppelformad kropp och lite rund kropp är en klänning med raka linjer ett ypperligt alternativt, leta efter klänningar som får dig att se längre ut.

Har du en kropp som är mer kilformad, det vill säga att du är bredare upp till kring axlar och smalare nedtill kring höfter osv är ett bra råd att balansera upp detta med hjälp av klänningen, förslagsvis kan du bära en klänning med en kroppsnära överdel och en mera utställd kjol.

Den motsatta kroppsformen kallas för päronformad, signifikant för denna kroppstyp är att man är bredare från höfterna och ner. Har du en päronformadkropp kan det vara väldigt fint att dra fokus till axlar och dekolletage, kanske med hjälp av en glittrande överdel?

Om du tillhör skaran med en mer rak kroppsform kan det vara en bra idé att markera midjan lite extra för att skapa en illusion av en kurvigare kropp, ett annat alternativ kan vara att ha en klänning som sitter åt över bysten för att sedan bli vidare nedtill.

Slutligen har vi den timglasformade kroppen, om du vill framhäva dina kurvor kan du välja en åtsittande klänning med markerad midja, vill du snarare tona ner formerna rekommenderar jag att du satsar på en rakare modell.